Élelmiszeripari vizsgálatok
Élelmiszer alapanyagok, gyártásközi termékek, késztermékek, melléktermékek vizsgálata (Szabványok, Magyar Élelmiszerkönyv és egyéb hivatalos módszerek alkalmazásával) |
Cukorvizsgálatok (teljeskörű):![]() |
szilárd és oldott szín, hamu, redukáló cukor, nedvesség, szitaanalízis, maradék kén-dioxid, mikrobiológia |
Növényolajok:![]() |
savszám peroxidszám zsírsav összetétel Erukasav tartalom víz- és illóanyagtartalom füstpont |
|
Olajosmagvak, őrlemények, granulátumok: | szárazanyag, fehérje, keményítő zsír, rost, tápérték |
|
Tejipari vizsgálatok![]() |
szárazanyag, zsírtartalom mikrobiológia ( összcsira, élesztő-penész) |
|
Egyéb élelmiszerek Tápanyag összetétel |
szárazanyag, fehérje, keményítő zsír, rost, tápérték nitrit, nitrát alkohol, metanol tartalom mikrobiológia (összcsira, élesztő-penész) |
|
Ivóvíz, ásványvíz | Lásd vízvizsgálatok | |
Továbbá egyéb, előre egyeztetett vizsgálatok | ||
Tanácsadás | Élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kialakítása, átdolgozása (HACCP) Dolgozók élelmiszerbiztonsági, higiéniai oktatása |