Szechenyi 2020

Élelmiszeripari vizsgálatok

Élelmiszer alapanyagok, gyártásközi termékek, késztermékek, melléktermékek vizsgálata
(Szabványok, Magyar Élelmiszerkönyv és egyéb hivatalos módszerek alkalmazásával)
Cukorvizsgálatok (teljeskörű):cukorvizsgalatok szilárd és oldott szín, hamu,
redukáló cukor, nedvesség,
szitaanalízis,
maradék kén-dioxid,
mikrobiológia
Növényolajok:novenyolajok savszám
peroxidszám
zsírsav összetétel
Erukasav tartalom
víz- és illóanyagtartalom
füstpont
Olajosmagvak, őrlemények, granulátumok: szárazanyag, fehérje, keményítő
zsír, rost, tápérték
Tejipari vizsgálatoktejiparivizsgalatok szárazanyag, zsírtartalom
mikrobiológia ( összcsira, élesztő-penész)
Egyéb élelmiszerek
Tápanyag összetétel
szárazanyag, fehérje, keményítő
zsír, rost, tápérték
nitrit, nitrát
alkohol, metanol tartalom
mikrobiológia (összcsira, élesztő-penész)
Ivóvíz, ásványvíz Lásd vízvizsgálatok
Továbbá egyéb, előre egyeztetett vizsgálatok
Tanácsadás Élelmiszerlánc-biztonsági rendszer kialakítása, átdolgozása (HACCP)
Dolgozók élelmiszerbiztonsági, higiéniai oktatása