Szechenyi 2020

NYERTES PROJEKTJEINK

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)
1_infoblokk_2020_ERFA_3C
Eszközbeszerzés
A kedvezményezett neve: Sárréti Agro Labor Kft. A projekt tartalmának bemutatása:

  • új laboratóriumi eszköszök,
  • új laptopok beszerzése,
  • és bérköltség támogatás
A projekt címe: Sárréti Agro Labor Kft. tevékenységéhez eszökbeszerzés
A szerződött támogatás összege: 6.157.162 Ft
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk sikerrel pályázott a GINOP-1.2.9-20-2021 kiírás keretében energiafelhasználás csökkentő, vegyszertakarékos, kapacitásainak bővítésére alkalmas laboratóriumi eszközök beszerzésére. illetve az informatikai háttér fejlesztésére az elavult hardverek miatt mindenképpen szükségessé vált számítógépek beszerzésére.

Az eszközparkra vonatkozó fejlesztést az indokolta, hogy meglévő berendezéseink csak korlátozott számú mérés elvégzésére voltak alkalmasak, illetve részben elavultak.

Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk a beszerzett eszközeinket.

               1. Vákuum szárítószekrény Faithful
Munkánk során többször felmerült igényt elégíti ki, a hőérzékeny, bomlékony anyagok szárítását is meg tudjuk oldani és ugyanakkor fontos szempont is teljesül, mint az energiatakarékosság, hiszen alacsonyabb hőmérsékleten végezhető a szárítási művelet. A készülék mérete a jelenlegi és a közeljövőben várható igényeknek is megfelel.

               2. HG fűtőlap Ceran 4SR
A laborvizsgálatok igen jelentős része, tartalmaz olyan munkafázist, munkafázisokat, melyben a mintákat, vagy az ebből készített hígításokat meghatározott ideig, adott hőmérsékleten szükséges tartani, időnként magasabb hőmérsékleten is. A beszerzett készülék nagymértékben növeli a mérési eredmény pontosságát mivel az előírt feltételek teljesülnek, az egyenletes hőmérséklet tarthatóságával. Az energia felhasználás is kisebb mint az eddig alkalmazott főzőlapoké. Nem utolsó szempont a vegyszerálló felület, a gyors felfűtési idő, és pontosabb hőmérséklet-szabályzás.

               3. Vízgőz desztilláló Behr S2
A megvásárolt készülék a jelenleg végzett igen nagyszámú fehérje-tartalom meghatározást nagymértékben elősegíti, a desztillálási folyamat idő igényét jelentősen csökkenti, 5-10 percre. Az eddig végzett desztillációt Kjeldahl lombikból, elektromos fűtőlappal történő felfűtéssel végeztük, ami nagyon nagy energiaköltséggel járt. Egy órán át tartó a folyamat volt, állandó felügyeleti igénnyel. Az új berendezés a félautomata vízgőz desztilláló készülék nagy előrelépést jelent, úgy munkaidő kihasználtság, energiafogyasztás és hűtővíz felhasználás szempontjából.
A készülék előnyei összefoglalva:

               4. Terménydaráló PQÖ-01
A laborvizsgálatok során nagyon fontos a mintaelőkészítés, illetve a jó homogenitás előállítása, fontos a megfelelő minta mennyiség előállítása. Ez nehézséget jelentett a meglévő eszközeinkkel és nagyon időigényes volt a feldolgozási kapacitás miatt.
A beszerzett őrlőberendezés alkalmas a szükséges megfelelő mennyiséget feldolgozni rövid idő alatt.
Az időtartomány szabályozásával növelhető, vagy csökkenthető a szemcseméret és a megfelelő méretű sziták alkalmazásával pedig a vizsgálathoz szükséges pontos szemcsenagyságot tudjuk biztosítani.
Nagyobb méretű részeket is előaprítás nélkül képes megdarálni, továbbá alkalmas nagyobb mintamennyiségek képzésére. Az így előkészített mintával jobban biztosítható a homogenitás, ezáltal növelhető a mérés pontossága.

               5. Tartály szivattyú és mennyiség mérő Lutz „alkalis” pump set
A megvásárolt szivattyúval bővíteni tudtuk a szolgáltatás kapacitásunkat, mivel meg tudjuk oldani nagyobb mennyiségű folyékony takarmány alapanyagok mozgatását, így előkeverékek készítését. A könnyen csatlakoztatható mennyiség mérő lehetővé teszi a pontos adagolást, így biztosítható az előkeverék megfelelő összetétele, ami növeli a minőséget.
Az általunk megvásárolt eszközzel munkaidőt takaríthatunk meg, felszabadult idő más feladatok ellátásra használható és nem utolsó sorban megkönnyíti a munkánkat.

               6. Laptop 3 db HP 15S
A laboratóriumunk informatikai felszereltsége nagyon elavult volt, időnként az igényeket sem is elégítette ki. A beszerzett hardver eszközök 3 db laptop nagy mértékben javított a mobilitáson mivel a mérési helyeken közvetlenül elvégezhető az adatbevitel, így csökkentve a papír alapú feljegyzések számát, ami eddig hibaforrásként léphetett fel. Így növelhető lett a mérési eredmények megbízhatósága.
Továbbá megkönnyíti a kommunikációt a partnerekkel, javítva az internetkapcsolaton történő gyorsabb és könnyebb elérhetőséget, on-line kommunikációt is lehetővé teszi és belső hálózat kialakítására is lehetőség nyílt.
Lehetővé teszi az otthoni munkavégzés kiszélesítését.