Szechenyi 2020

Küldetés nyilatkozat

„A Sárréti Agro Labor Kft.-t azzal a céllal alapítottuk 2007-ben, hogy a több mint három évtizedes szakmai múltunkat kamatoztatva segítsük a mezőgazdasági és élelmiszeripari kis-és középvállalkozásokat a biztonságos termékek előállításában. Munkánkkal, mérésekkel járuljunk hozzá – az alapanyag vizsgálattól a gyártási folyamaton át a késztermékig – az elvárt, optimális minőség előállításához”.

A Cég az Eastern Sugar Zrt. kabai cukorgyárának volt telephelyén működik. A cukorgyártás megszüntetése után a Cukorgyár területe Ipari parkká alakult át.

Erdei Károlyné tulajdonos, ügyvezető, élelmiszeripari és- vegyésztechnikusi végzettséggel rendelkezik. 1978-tól 2007-ig a Kabai Cukorgyárban dolgozott először technológiai főlaboránsként, majd üzemvegyészként. Minőségirányítási és belső auditori tevékenységet is ellátott.
Alapítója a Sárréti Agro Labor Kft.-nek, pályázatok felelőse. Mindennapos feladatai a laborvizsgálatokon túl a munkák koordinálása, a gazdálkodással kapcsolatos teendők ellátása.

Tóth György tulajdonos, ügyvezető 1979-től 2009-ig a Kabai Cukorgyár laboratóriumában különböző vezetői pozíciót töltött be, hosszú évekig fővegyészként dolgozott. Feladatai: a minőségirányítási rendszer vezetése, higiéniai előírások betartása, a cukorgyártás teljes folyamatának ellenőrzése, környezetvédelmi feladatok ellátása.
2009-től ügyvezetőként dolgozik, tevékenysége többek között a laborvizsgálatokra vonatkozó szaktanácsadás.

Fő profilja az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok mellett a környezetvédelmi szaktanácsadás.
Szakmai munkájának elismeréseként, 2007 áprilisától a Cukoripari Kutató Intézetben analitikai részlegvezető és minőségirányítási megbízottként dolgozik.
Élelmiszerminősítő végzettséggel is rendelkezik, mely képesítését a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Kezdetben a vállalkozás az Ipari Park területén működő üzemek tevékenységét segítette vizsgálataikkal, melyek a következők voltak:

  • csomagolásra és tárolásra érkező cukor teljes körű vizsgálata, a lecsomagolt késztermékek folyamatos ellenőrzése,
  • az Ipari Park környezetvédelmi feladatainak ellátása, a hozzá kapcsolódó víz-, szennyvíz vizsgálatok,
  • a folyékonytakarmány gyártás alapanyagainak analízise.

A Labor, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (azóta NÉBIH) által regisztrált.
Tevékenységét az ISO 17025-ös szabvány követelményei szerint végzi.

A piaci igények bővülésével, egyre több vállalkozás ismerte fel a gyártási folyamatok és a termékek ellenőrzésének jelentőségét.
Ennek eredményeként a cég már nemcsak a korábbi rendszeres vizsgálatokra, hanem egyéb, felhasználni kívánt alapanyagok elemzésére is kapott megbízásokat, sőt részt vesz, termékfejlesztési kísérletekben, új termék minták előállításában is.

 

A Sárréti Agro Labor Kft a válság előtt alakult. Ennek ellenére az elmúlt néhány évben két pályázatot is megvalósított. 2008 júliusában épület felújítást, korszerűsítést hajtottak végre, míg 2010-ben induló pályázaton, a „Nemzeti Diverzifikációs Pályázat” részeként 2011-re professzionális technológiai felszereltséget sikerült létrehozniuk.

E gépbeszerzési pályázat keretében vásárolt atomabszorpciós készülék lehetővé teszi, hogy vizekből, talajokból, takarmányból egyetlen előkészítő folyamattal akár 8 fémet is meg tudnak határozni.
Az új gázkromatográf segítségével többek közt a növényi olajok egyszerű vizsgálatai mellett zsírsav összetételt is, és a talaj olajszennyeződésének meghatározását is el tudják végezni.

A társaság, az elmúlt néhány évben fejlesztett, létszámot bővített, eszközállományát professzionális szintre emelte.

Munkatársai a személyes ügyfélkapcsolatok ápolásával, igények szerinti teljesítéssel, együttműködve partnereivel, gyors, pontos munkavégzéssel, elérhető, korrekt árakkal törekszik kivívni megrendelői bizalmát, elégedettségét.